Da Vincis on Eesti parim pitsa!

pitsablog

Da Vinci pizzameistrid läbisid edukalt Itaalia pizzameistrite kutsekvalifikatsioonieksami!

Aasta 2016 hakkab vaikselt lõpule jõudma ja aeg on teha kokkuvõtteid. Meie 2016. aasta eesmärk Da Vinci’s oli valmistada veelgi paremaid pizzasid. Unistasime sellest, et meie restoranides maitseksid pizzad täpselt samamoodi nagu Itaalia pizzeria’des ning et Da Vinci restoranidest saaks Eesti pizzagurmaanide lemmikpaik.

Nüüd võime öelda, et oleme oma eesmärgile suure-suure sammu lähemale jõudnud. Nimelt läbisid selle aasta suve lõpus Da Vinci viis tublit pizzameistrit Itaalias edukalt pizza valmistamise kutsekvalifikatsioonieksamid! Oleme oma meistrite üle väga uhked ja kutsume teid Da Vinci restoranidesse nende värskelt kvalifitseerituid oskusi maitsma!

Oma otsinguid täiusliku pizza suunal alustasime tegelikult juba selle aasta alguses, kui võtsime varrukast kinni oma Itaalia hankijal Molino Pasinil, kes varustab Da Vinci restorane pizzajahuga. Pärisime sealselt ekspordijuhilt, et kas lisaks headele pizzajahudele ei juhtu ta ehk teadvat ka mõnda head kohalikku pizza-guru, kes Da Vinci pizzameistrid Itaalia kuldstandardi vääriliseks koolitaks. Tuli aga välja, et Panini tegi lausa koostööd mitmekordse Itaalia meistri, aga ka Euroopa ja maailma parima (pizza)meistri Alessandro Negrini endaga! Sellist võimalust ei saanud ometi kasutamata jätta.

Mõeldud-tehtud. Esimene kord jõudis Negrini Tallinnasse 2016. aasta veebruaris. Kohapeal olles viis ta Da Vinci meeskonnale läbi põhjaliku pizza-teemalise koolituse. Kuna iga suurepärane pizza saab alguse suurepärasest taignast, pühendas meister tubli mitu päeva sellele, et tuunida koos Da Vinci pizzameistritega meie pizzatainas täiuslikkuseni. Saime nipi kätte ja leidsime meile sobiva koostisainete kombinatsiooni. Ühtlasi jagas meister ka juhised edasiseks tegutsemiseks ja taignaga töötamiseks.

Parajalt pehme ja mõnusalt krõbeda pizzataigna valmimisel on olulisi kohti rohkem kui üks. Ajasime näpuga järge ja timmisime oma pizzade tegemisjuhised ülitäpseks. Parima tulemuse saavutamiseks on vaja järgida nii seda, mis järjekorras jõuavad taignamasinasse jahu, vesi, pärm ja teised komponendid, taigna kerkimisaega kui ka seda, kui pikalt enne ahju jõudmist peab taigen olema toatemperatuuril seisnud jne.

Pärast koolitust jättis meister meile juhised edaspidiseks ja lubas tagasi tulla juuni alguses, et läbi viia täiendav nädalane workshop. Harjutasime kevadel hoolega. Kui alustasime meistri silmis Itaalia pizzade 10-palli-skaalal pallist nr 5 (ehk tublist keskmisest), siis juunis toimunud workshop’il oli meie pizzade kvaliteet tõusnud juba pallini nr 8!
Pizzaõpingute grande finale ehk pizzavalmistamise lõpueksam toimus augusti lõpus Itaalias Mantova linnas. Seal asuvas pizza õppeklassis sooritasid meie viis pizzameistrit kutsekvalifikatsioonieksami, mis koosnes 5 erineva pizza valmistamisest. Alates selle aasta sügisest võivad meie tublid pizzameistrid end nüüd täie õigusega Itaalia kvalifitseeritud pizzameistrite ridadesse lugeda.

Ootame teid külla meie uusi suurepäraseid pizzasid maitsma Tallinna, Tartu ja Pärnu Da Vinci pasta & pizza restoranidesse!

by rasmus