Naturaalsed Prantsuse siidrid Da Vinci Foodi e-poe valikus!

Da Vinci Foodi e-poe valikusse on saadaval Famille Dupont Prantsuse siidrid. Dupont perekonna valdusesse kuulub, Pay´s d-Auge piirkonna südames Normanidas, 30 hektarit viljapuuaedu. Toodetakse siidreid, kalvadost ja Pommeau´sid.

Viimase 25 ja enama aasta jooksul on liigutud kindlameelselt kõrge kvaliteedi poole. Tuginedes parimatele konjaki- ja selle segude valmistamismeetoditele, on Etienne Dupont uurinud, proovinud ja viimistlenud oma tooteid nii, et need saaks sama elegantseks ja ekspressiivseks kui parimad veinidki. Dupont´i perekonna ajalugu Pay´s d-Auge piirkonnas, ulatub rohkem kui 3 sajandi taha. Vanimante teadaolevate arhiivide kohaselt sündis Pierre Dupont aastal 1703.

Louis Dupont´i perekonna õunaaiad ulatuvad 30 hektarini. Need asuvad Pays d´Auge piirkonnas ja seal kasvab 13 erinevast sordist kokku 6000 õunapuud. Osad töömeetodid, näiteks õunte käsitsi sorteerimine ja koostöö önoloogiga on sellised, mida naljalt siidrivalmistamiseprotsessis ei kohta. Aga just nii nagu veinidegi puhul, on õunte kvaliteet siiski esimene ja kõige vajalikum samm. Alles pärast seda saavad siidrivalmistamisel avalduda õunte parimad maitseomadused ja terroir

 

Õunad pestakse ja sorteeritakse. Kõik õunad, millel on mädaplekid, jäetakse kõrvale. Õunad pressitakse membraanpressiga, selle meetodiga pressitakse õuna viljaliha ja koort ühe palju, õrnalt ja aeglaselt, et virre saaks endale kõik need lõhnad, mis õuntel pakkuda on. Pressimise lõpuks on virre saanud siidrile omase kaunilt kuldse ja merevaigu varjunditega tooni. Pärast mitme nädalast kääritamist vaatides, villitase siider pudelisse. Fermentatsioon jätkub pudelis. Kerge hägusus ja sete on märgiks pudelfermentatsioonist, just need annavad siidrile Domaine Dupont´ile ainuomase aromaatse komplekssuse.

Tutvu Famille Dupont Prantsuse siidrite valikuga siin.

by rasmus