Sidrunine risoto kuningkrevettide ja spargliga 4-le

Koos läheneva kevadega vajavad äratamist ka meie maitsemeeled. Selle jaoks oleme seekord teile välja valinud imemaitsva risotoretsepti. Retsept pärineb tuntud Itaalia riisitootja Riso Gallo risoto-teemalisest kokaraamatust „i Risotti: The best Risotti in the World“, mis koondab endas risoto-retsepte parimatest restoranidest üle maailma.

Allpoololev kevadine risotoretsept pärineb New Yorki restorani Le Cirque peakoka Massimo Bebberi sulest. Mõnusat kokkamist!

Sidrunine risoto kuningkrevettide ja spargliga 4-le:

  • 200 g Riso Gallo risotoriisi
  • 10 g šalottsibulat
  • 0,75 l köögiviljapuljongit
  • 40 ml sidrunimahla
  • 60 ml rõõska koort
  • 10 g võid
  • 20 g ekstra-neitsi oliiviõli
  • laimikoort
  • soola
  • 12 kuningkrevetti
  • 12 sparglit
  • 2 sidruni riivitud koor
  • 10 g paprikapulbrit
  • 20 g ekstra-neitsi oliiviõli
  • rosmariini
  • tüümiani
  • hernekaunu

 

Valmistamine

Prae puhastatud kuningkrevette ekstra-neitsi oliiviõlis koos rosmariini ja tüümianiga 5-6 minutit. Lõika sparglitel ära otsad, blanšeeri need keevas vees ning prae kiirelt oliivõlis. Ribasta sparglivarred (nt köögiviljakoorijaga) ning jäta need jäävette keerdu tõmbuma.

Haki šalottsibul ning pruunista see ekstra-neitsi oliiviõlis. Lisa risotoriis ja kuumuta. Ole ettevaatlik, et riis ei saaks kõrvetada! Lisa sidrunimahl ja rõõsk koor ning jätka segu kuumutamist madalal kuumusel. Vala riisisegule peale kuum köögiviljapuljong ning kuumuta, kuni kogu puljong on riisi imendunud. Seejärel võta segu tulelt, maitsesta soolaga ning lisa risotosegusse või ja laimikoor. Serveerimisel tõsta igale risotoportsule 3 kuningkrevetti, 3 spargliotsa, ribastatud sparglivarred ning hernekaunad. Valmisrisotole raputa peale ka paprikapulbrit ja riivitud sidrunikoort. Voila!

by rasmus