*Vahuvein Brut Rosato Methodo Classico 2015, 12.5%, VELENOSI, 75 cl

17.90

23.867€/l

15 laos

SKU: BROSA75 Kategooriad: , ,
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

ESIMENE AASTAKÄIK VILLITI PUDELITESSE 2003
ESIMENE KORKIMINE 2006

PÄRITOLU Ettevõtte Ascoli Piceno piirkonnas asuvad veiniistandused

VIINAMARJA SORDID Pinot Nero 100%

KÕRGUS 200 meetrit merepinnast

SOIL Keskmine, peamiselt savine, loomulike mineraalide ja mikroelementidega.

TOOTLIKKUS Umbes 80 tsentnerit viinamarju hektari kohta

VIINAPUUDE TOOTLIKKUS Umbes 1,5 kg viinamarju puu kohta

KORJE Suhkru ja happelisuse ideaalne tasakaal on väga oluline ja seega pöörame nende kvaliteedile erilist tähelepanu. Viinamarju korjatakse käsitsi, nende seast valitakse välja parimad, misjärel pannakse need 15/20 kg kastidesse, mis omakorda viiakse keldrisse.

FERMENTAATSIOON Pinot Nero valge veini vinifikatsioon; marjad purustatakse õrnalt pneumaatiliste pressidega, toimb kaks eraldi pressimist. Pärast 12-tunnist debourbage’i 10°C, pannakse vein roostevabast terasest vaatidesse, lisatakse veini ja algabki kontrollitud temperatuuri juures käärimine. Malolaktiline ja sette eraldamine toimub enne Cuvée kokku panemist. Pärast seda kui liquèur de tirage on lisatud, pannakse Cuvée maikuus pudelisse ja korgitakse, algab teine fermentatsioon. Pudeleid hoitakse kontrollitud temperatuuriga ruumis vähemalt 36 kuud.

LÕHNA- JA MAITSEOMADUSED

VÄRV Elegantne sibularoosa, millest kumab vaskseid helke.

LÕHNABUKETT Intensiivne, tihe, alguses on tunda pärme, seejärel kohe kirsi ja lillede noote ja vürtsikat lõhna.

MAITSE Hea struktuuriga, mõnus kestus ja harmoonia; värsked, lillelised ja puuviljased noodid, õrn tubaka mekk teeb maitse täiuslikuks.