*Punane vein Terreliade Nira´ Nero d´Avaola Sicilia DOC 2012, 14,5%, SANTA MARGHERITA, 75 cl

€8.45

11.267€/l

13 laos

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

VIINAMARJAD: Nero d’Avola ja Syrah
TOOTMISPIIRKOND: Lääne-Sitsiilia
KÕRGUS MEREPINNAST: 150-250 m
PINNASETÜÜP: Savine, kergelt lubjakivine
KORJEAEG: 10. septembrist 20. septembrini
ALKOHOLISISALDUS: 14,00 % vol
SERVEERIMISTEMPERATUUR: 18-20 °C
SOOVITATAV KLAAS: Suur klaas, mille ülemine serv on pisut kitsam
KÜPSEMINE: 5/7 aastat

TEHNILINE INFO
Nero d’Avola on veinisort, mida tunnustatakse eelkõige tema täidluse ja jõulisuse, kuid ka väga hõrkude marjade pärast. Pärast varte eemaldamist ja marjade purustamist toimub10-12 päeva jooksul 29 °C juures masseratsioon. Pärast malolaktilist fermentatsiooni lastakse veinil 10 kuud kahe- ja kolmeaastastes Prantsuse tammevaatides küpseda. Tammevaatides saab alguse mikro-oksüdatsioon ja hiljem roostevabast terasest ankrutes saavad areneda veinile omased värskus ja puuviljasus.
MAITSE- JA LÕHNAOMADUSED
Värvuselt tugev rubiinpunane. Aroomis on kohe tunda värskeid puuvilju, millele järgnevad kohvi ja pipra vürtsikad noodid. Veinil on tugevad tanniinid, mida aitab taltsutada ootamatu värskus.
SERVEERIMISSOOVITUSED
Iseloomuliku punase veinina, sobib see suurepäraselt kitse- ja lambaliha ning grillitud vorstidega. Lisaks sellele rikastab selle veini maitse nii mere- kui maa andidest valmistatud eelroogasid, ning keskmise vanusega juustusid.