Charles Heidsieck on konkurentsitult üks parimaid šampanjatootjaid, kelle valmistatud tooted on ühtlaselt kõrge kvaliteediga. Hetkel pakutav kollektsioon on maailmas üks hinnatumaid. Šampanja viimistlust on aastate jooksul peensusteni viimistlenud Champagne´i maakonna üks auhinnatumaid veinivalmistusmeeskondi kolme veinimeistri peale on neid International Wine Challange´il pärjatud “Aasta Vahuveinivalmistaja” tiitliga viieteistkümnel korral. Selline veinivalmistamis- pärand koos tootja kireva ajalooga, mille pani 1851. a alguses mees, keda tunti Šampanja Charliena, muudab pakutava Champagne´is täielikult unikaalseks: siinsed veinid on suurepärased, käsitsi valmistatud, ajalooga ja kindla kvaliteediga.
Charles Heidsieck šampanjad
VEINIISTANDUSED
1995. a Blanc des Millénaires koosneb viiest cru´st pärit Chardonnayst: Cremantist tuleb veinile kompleksus ja laagerdumispotentsiaal, Avize´ist jõulisus ja mineraalsus, Ogerist kreemisus ja kaal, Masnil-sur-Ogerist tasakaal ja Vertusest taimede värskust.
AASTAKÄIK
1995. a aatakäik on värske ja tasakaalus, selle aastakäigu veinidel on suurepärane laagerdumispotentsiaal. Head ilmastikutingimused läbi terve suve ja sügise võimaldasid viinamarju korjata parimas küpsusastmes. Pärast 1990 a. on see esimene laialdaselt tunnustatud aastakäik.
AASTAKÄIGU INFO
Aastakäik: 1995
Viinamarjasordid: 100% Chardonnay
Piirkond: Champagne, Prantsusmaa
Veinimeister: Thierry Roset
Kork: Naturaalne kork
Klassifikatsioon: AOC
Alkoholisisaldus: 12% vol
Happelisus: 6.88 g/l
Jääksuhkur: 12.2 g/l
VINIFIKATSIOON
Pärast fermenteerimist eraldatakse sete, millele järgneb malolaktiline, mis muudab veini loomuliku happelisuse pehmemaks. Pärast erinevate cru´de segamist villitakse pudelitesse ja sellele lisatakse teise fermentatsiooni jaoks pärmi. Pudelid viiakse keldrisse, kus õhutemperatuur on 10 ° C ja kuhu need jäävad vähemalt 15 aastaks.
ISELOOMUSTUS
Suurepärane. Veinis tulevad esile kõik küpse Chardonnay suurepärased omadused ja selle väljapaistev laagerdumispotentsiaal. Kahvatukuldne kahvaturohelise varjundiga. Bukett on tasakaalukalt täidlane, tuntavast küpsiste aroomist kumavad läbi võised, kuid ka tugevad kaneeli- ja vaniljenoodid. Siidised suhkrustatud aprikooside, viigimarjade, kuivatatud puuviljade, sarapuupähklite ja mandlite noodid.
AUHINNAD
KRIITIKUTE AUHIND – Sommelier Wine Awards 2014
TROFEE – Decanter World Wine Awards 2014
SUUR KULDMEDAL – IWSC 2013
Top 100 Champagne 2015 – 15 koht
VEINIISTANDUSED
Selle aastakäigu veini valmistamisel on kasutatud viinamarju 11 Cru´st, mille hulka kuuluvad ka need istandused, mis on Charles Heidisieck stiili nurgakivideks- Chardonnay on pärit Ogerist, Avizest, Vertusest ja Cramantist ja Pinot Noir Maillyst ja Ambonnayst.
AASTAKÄIK
2005. a oli soe ja rahulik. Esimene kuumalaine oli juba juunis ja aitas taimedel õitseda, ülejäänud suvi oli mahe ja mõõdukalt vihmane. Järgmine kuumalaine oli septembri alguses. Korjamine algas 9. septembril ja marjad olid mahlased ja küpsed. Tänu kuumale ja vihmale olid marjad suhkrurikkad, happelisus oli samuti üle keskmise, mistõttu oli see aasta aastakäiguveinide jaoks suurepärane.
AASTAKÄIGU INFO
Aastakäik: 2005
Viinamarjasordid: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Piirkond: Champagne, Prantsusmaa
Veinimeister: Thierry Roset
Kork: Naturaalne kork
Klassifikatsioon: AOC
Alkoholisisaldus: 12% vol
Happelisus: 4.45 g/l
Jääksuhkur:10.8 g/
Veini PH: 3.22
VINIFIKATSIOON
Pärast esmast fermenteerimist eraldatakse sete, millele järgneb malolaktiline fermentatsioon, mis muudab veini loomuliku happelisuse pehmemaks. Pärast kahe sordi segamist villitakse cuvèe pudelitesse ja sellele lisatakse teise fermentatsiooni jaoks pärmi. 2006.a kevadel viidi pudelid keldritesse, kus need jäeti kaheksaks aastaks settele. Pärast ümberkorkimist ja doseerimist lasti veinil veel kuus aastat laagerdada.
ISELOOMUSTUS
Välimuselt kuldne, aroomilt sügisene ja soe, kergete pralinee ja õrnalt röstitud sarapuupähkli nootidega. Soojale ja rikkalikule aastakäigule kohaselt rikkaliku maitsega, milles on tunda tugevaid kuivatatud aprikooside, datlite ja viinamarjade maitseid. Täidlane ja mitmekihiline, kestva järelmaitsega.
VEINIISTANDUSED
Charles Heidsieckil on suurepärased suhted Champagne´i piirkonna parimate viinamarjakasvatajatega, mistõttu saadakse kasutada rikkalikku cru´de paletti. Viinamarju valitakse hoolikalt 60st väljavalitud istandusest. Need, mis keskenduvad peamiselt neid marju, mis Charles Heidsiecki stiili luua aitavad on Oger, kust tuleb hea tekstuuri, lillenootide ja laagerdumispotentsiaaliga Chardonnay, Ambonnay, kus kasvatatakse jõulist, veinist ja marjast Pinot Noir´i, ja Verneuil, mille Pinot Maunier on happeline, meeldiva keha ja aroomiga.
VINIFIKATSIOON
Pärast esimest fermentatsiooni roostevabast terasest anumates, toimus igas anumas malolaktiline fermentatsioon. Segus kasutatakse 40% keskmiselt 10 aasta vanuseid reserve veine. Seejärel villitakse segu pudelitesse ja lisatakse 40% Pinot Noir, 20% Pinot Maunier teiseks fermentatsiooniks pärmi. Selleks, et veinil kujuneks majastiilile kohane Piirkond: Champagne, Prantsusmaa sügavus ja kompleksus, hoitakse Charles Heidsiecki Non-Vintage Bruti kolm Veinimeister: Thierry Roset aastat keldrites enne müüki paiskamist, seda on palju rohkem kui seadus ette näeb.
AASTAKÄIGU INFO
Aastakäik: NV
Viinamarjasordid: 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier
Piirkond: Champagne, Prantsusmaa
Veinimeister: Thierry Roset
Kork: Naturaalne kork
Klassifikatsioon: AOC
Alkoholisisaldus: 12% vol
Happelisus: 6.4 g/l
Jääksuhkur: 11.2 g/l
ISELOOMUSTUS
Kiirgavalt kahvatukuldne, peene ja kestva mulliga. Komplekse küpsetiste aroomiga, milles kumab külluslik küpse arpikoosi, mango, rohelise ploomi, kuivatatud puuviljade, pistaatsia ja mandli kombinatsioon. Maitse on alguses siidjas, misjärel ilmuvad küpse ja mahlase aprikoosi, meloni ja ahvatleva ploomikoogi noodid ja kübeke vürtsi. Suurepärane värskuse ja külluse tasakaal.
AUHINNAD
KULD – Sommelier Wine Awards 2014
VÕISTLUSTE PARIM – Sommelier Wine Awards 2013
MITTE-AASTAKÄIGU VEINIDE TROFEE – International Wine Challange 2013
Top 100 Champagne 2015 – NV kategoorias 3 koht, üldtabelis 39 koht
VEINIISTANDUSED
Tänu suurepärastele suhetele Champagne´i piirkonna kogenumatele viinapuude kasvatajatega on kogu maakonna rikkus Charles Heidsiecki käsutuses. Viinamarju valitakse 120 Champagne´i piirkonna cru´st.
AASTAKÄIK
Pärast pehmet talve oli 1999. a veiniistanduste jaoks väga soodus. Juuli- ja augustikuumus aitasid viinamarjadel hästi kasvada, korje toimus jätkuvalt soojas ja leebes septembris. Osa saagist, eriti Pinot Noir, oli sellel aastal suurepärane.
AASTAKÄIGU INFO
Aastakäik: 1999
Viinamarjasordid: 60%, 40% Chardonnay
Piirkond: Champagne, Prantsusmaa
Veinimeister: Thierry Roset
Kork: Naturaalne kork
Klassifikatsioon: AOC
Alkoholisisaldus: 12% vol
Happelisus: 5.35 g/l
Jääksuhkur: 11.5 g/l
VINIFIKATSIOON
Pärast esimest fermenteerimist eraldatakse sete, millele järgneb malolaktiline fermentatsioon, mis muudab veini loomuliku happelisuse pehmemaks. 10% segust vinifeeritakse nagu punast veini. Pärast segamist villitakse cuvèe pudelitesse, lisatakse pärmi ja alustatakse teise fermentatsiooniga. Pudelid viiakse keldrisse, kus õhutemperaruut ulatud 10 ° C ja kus neid hoitakse vähemalt 10 aastat.
ISELOOMUSTUS
Õrnad koralsed varjundid, peene ja kestva mulliga. Maasika ja vaarika aroomid, milles on tunda õrna valget pipart, vaniljet ja sandlipuu noote. Maitse on tugevalt maasikane, vaarikane ja tikrine, kuid tunda on ka rohkelt lillesust. Tekstuurilt meenutab veini värskus maitsvat hibiskisiirupit.
AUHINNAD
TROPHY – International Wine Challange 2014
SPARKLING ROSE TROPHY – International Wine Challange 2013
GOLD – Sommelier Wine Awards 2013
Top 100 Champagne 2015 – 5 koht!