Charles Heidsieck šampanjad

Charles Heidsieck on konkurentsitult üks parimaid šampanjatootjaid, kelle valmistatud tooted on ühtlaselt kõrge kvaliteediga. Hetkel pakutav kollektsioon on maailmas üks hinnatumaid. Šampanja viimistlust on aastate jooksul peensusteni viimistlenud Champagne´i maakonna üks auhinnatumaid veinivalmistusmeeskondi kolme veinimeistri peale on neid International Wine Challange´il pärjatud “Aasta Vahuveinivalmistaja” tiitliga viieteistkümnel korral. Selline veinivalmistamis- pärand koos tootja kireva ajalooga, mille pani 1851. a alguses mees, keda tunti Šampanja Charliena, muudab pakutava Champagne´is täielikult unikaalseks: siinsed veinid on suurepärased, käsitsi valmistatud, ajalooga ja kindla kvaliteediga.

Charles Heidsieck šampanjad

VEINIISTANDUSED

1995. a Blanc des Millénaires koosneb viiest cru´st pärit Chardonnayst: Cremantist tuleb veinile kompleksus ja laagerdumispotentsiaal, Avize´ist jõulisus ja mineraalsus, Ogerist kreemisus ja kaal, Masnil-sur-Ogerist tasakaal ja Vertusest taimede värskust.

AASTAKÄIK

1995. a aatakäik on värske ja tasakaalus, selle aastakäigu veinidel on suurepärane laagerdumispotentsiaal. Head ilmastikutingimused läbi terve suve ja sügise võimaldasid viinamarju korjata parimas küpsusastmes. Pärast 1990 a. on see esimene laialdaselt tunnustatud aastakäik.

Blancdesmillenairestootepilt

AASTAKÄIGU INFO

Aastakäik: 1995

Viinamarjasordid: 100% Chardonnay

Piirkond: Champagne, Prantsusmaa

Veinimeister: Thierry Roset

Kork: Naturaalne kork

Klassifikatsioon: AOC

Alkoholisisaldus: 12% vol

Happelisus: 6.88 g/l

Jääksuhkur: 12.2 g/l

 

VINIFIKATSIOON

Pärast fermenteerimist eraldatakse sete, millele järgneb malolaktiline, mis muudab veini loomuliku happelisuse pehmemaks. Pärast erinevate cru´de segamist villitakse pudelitesse ja sellele lisatakse teise fermentatsiooni jaoks pärmi. Pudelid viiakse keldrisse, kus õhutemperatuur on 10 ° C ja kuhu need jäävad vähemalt 15 aastaks.

ISELOOMUSTUS

Suurepärane. Veinis tulevad esile kõik küpse Chardonnay suurepärased omadused ja selle väljapaistev laagerdumispotentsiaal. Kahvatukuldne kahvaturohelise varjundiga. Bukett on tasakaalukalt täidlane, tuntavast küpsiste aroomist kumavad läbi võised, kuid ka tugevad kaneeli- ja vaniljenoodid. Siidised suhkrustatud aprikooside, viigimarjade, kuivatatud puuviljade, sarapuupähklite ja mandlite noodid.

AUHINNAD

KRIITIKUTE AUHIND – Sommelier Wine Awards 2014

TROFEE – Decanter World Wine Awards 2014

SUUR KULDMEDAL – IWSC 2013

Top 100 Champagne 2015 – 15 koht

VEINIISTANDUSED

Selle aastakäigu veini valmistamisel on kasutatud viinamarju 11 Cru´st, mille hulka kuuluvad ka need istandused, mis on Charles Heidisieck stiili nurgakivideks- Chardonnay on pärit Ogerist, Avizest, Vertusest ja Cramantist ja Pinot Noir Maillyst ja Ambonnayst.

AASTAKÄIK

2005. a oli soe ja rahulik. Esimene kuumalaine oli juba juunis ja aitas taimedel õitseda, ülejäänud suvi oli mahe ja mõõdukalt vihmane. Järgmine kuumalaine oli septembri alguses. Korjamine algas 9. septembril ja marjad olid mahlased ja küpsed. Tänu kuumale ja vihmale olid marjad suhkrurikkad, happelisus oli samuti üle keskmise, mistõttu oli see aasta aastakäiguveinide jaoks suurepärane.

brut millesime2005tootepilt

AASTAKÄIGU INFO

Aastakäik: 2005

Viinamarjasordid: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay

Piirkond: Champagne, Prantsusmaa

Veinimeister: Thierry Roset

Kork: Naturaalne kork

Klassifikatsioon: AOC

Alkoholisisaldus: 12% vol

Happelisus: 4.45 g/l

Jääksuhkur:10.8 g/

Veini PH: 3.22

 

VINIFIKATSIOON

Pärast esmast fermenteerimist eraldatakse sete, millele järgneb malolaktiline fermentatsioon, mis muudab veini loomuliku happelisuse pehmemaks. Pärast kahe sordi segamist villitakse cuvèe pudelitesse ja sellele lisatakse teise fermentatsiooni jaoks pärmi. 2006.a kevadel viidi pudelid keldritesse, kus need jäeti kaheksaks aastaks settele. Pärast ümberkorkimist ja doseerimist lasti veinil veel kuus aastat laagerdada.

ISELOOMUSTUS

Välimuselt kuldne, aroomilt sügisene ja soe, kergete pralinee ja õrnalt röstitud sarapuupähkli nootidega. Soojale ja rikkalikule aastakäigule kohaselt rikkaliku maitsega, milles on tunda tugevaid kuivatatud aprikooside, datlite ja viinamarjade maitseid. Täidlane ja mitmekihiline, kestva järelmaitsega.

VEINIISTANDUSED

Charles Heidsieckil on suurepärased suhted Champagne´i piirkonna parimate viinamarjakasvatajatega, mistõttu saadakse kasutada rikkalikku cru´de paletti. Viinamarju valitakse hoolikalt 60st väljavalitud istandusest. Need, mis keskenduvad peamiselt neid marju, mis Charles Heidsiecki stiili luua aitavad on Oger, kust tuleb hea tekstuuri, lillenootide ja laagerdumispotentsiaaliga Chardonnay, Ambonnay, kus kasvatatakse jõulist, veinist ja marjast Pinot Noir´i, ja Verneuil, mille Pinot Maunier on happeline, meeldiva keha ja aroomiga.

VINIFIKATSIOON

Pärast esimest fermentatsiooni roostevabast terasest anumates, toimus igas anumas malolaktiline fermentatsioon. Segus kasutatakse 40% keskmiselt 10 aasta vanuseid reserve veine. Seejärel villitakse segu pudelitesse ja lisatakse 40% Pinot Noir, 20% Pinot Maunier teiseks fermentatsiooniks pärmi. Selleks, et veinil kujuneks majastiilile kohane Piirkond: Champagne, Prantsusmaa sügavus ja kompleksus, hoitakse Charles Heidsiecki Non-Vintage Bruti kolm Veinimeister: Thierry Roset aastat keldrites enne müüki paiskamist, seda on palju rohkem kui seadus ette näeb.

brut reservenvtootepilt

AASTAKÄIGU INFO

Aastakäik: NV

Viinamarjasordid:  40% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier

Piirkond: Champagne, Prantsusmaa

Veinimeister: Thierry Roset

Kork: Naturaalne kork

Klassifikatsioon: AOC

Alkoholisisaldus: 12% vol

Happelisus: 6.4 g/l

Jääksuhkur: 11.2 g/l

 

ISELOOMUSTUS

Kiirgavalt kahvatukuldne, peene ja kestva mulliga. Komplekse küpsetiste aroomiga, milles kumab külluslik küpse arpikoosi, mango, rohelise ploomi, kuivatatud puuviljade, pistaatsia ja mandli kombinatsioon. Maitse on alguses siidjas, misjärel ilmuvad küpse ja mahlase aprikoosi, meloni ja ahvatleva ploomikoogi noodid ja kübeke vürtsi. Suurepärane värskuse ja külluse tasakaal.

AUHINNAD

KULD – Sommelier Wine Awards 2014

VÕISTLUSTE PARIM – Sommelier Wine Awards 2013

MITTE-AASTAKÄIGU VEINIDE TROFEE – International Wine Challange 2013

Top 100 Champagne 2015 – NV kategoorias 3 koht, üldtabelis 39 koht

VEINIISTANDUSED

Tänu suurepärastele suhetele Champagne´i piirkonna kogenumatele viinapuude kasvatajatega on kogu maakonna rikkus Charles Heidsiecki käsutuses. Viinamarju valitakse 120 Champagne´i piirkonna cru´st.

AASTAKÄIK

Pärast pehmet talve oli 1999. a veiniistanduste jaoks väga soodus. Juuli- ja augustikuumus aitasid viinamarjadel hästi kasvada, korje toimus jätkuvalt soojas ja leebes septembris. Osa saagist, eriti Pinot Noir, oli sellel aastal suurepärane.

rosemillesimeootepilt

AASTAKÄIGU INFO

Aastakäik: 1999

Viinamarjasordid: 60%, 40% Chardonnay

Piirkond: Champagne, Prantsusmaa

Veinimeister: Thierry Roset

Kork: Naturaalne kork

Klassifikatsioon: AOC

Alkoholisisaldus: 12% vol

Happelisus: 5.35 g/l

Jääksuhkur: 11.5 g/l

 

VINIFIKATSIOON

Pärast esimest fermenteerimist eraldatakse sete, millele järgneb malolaktiline fermentatsioon, mis muudab veini loomuliku happelisuse pehmemaks. 10% segust vinifeeritakse nagu punast veini. Pärast segamist villitakse cuvèe pudelitesse, lisatakse pärmi ja alustatakse teise fermentatsiooniga. Pudelid viiakse keldrisse, kus õhutemperaruut ulatud 10 ° C ja kus neid hoitakse vähemalt 10 aastat.

ISELOOMUSTUS

Õrnad koralsed varjundid, peene ja kestva mulliga. Maasika ja vaarika aroomid, milles on tunda õrna valget pipart, vaniljet ja sandlipuu noote. Maitse on tugevalt maasikane, vaarikane ja tikrine, kuid tunda on ka rohkelt lillesust. Tekstuurilt meenutab veini värskus maitsvat hibiskisiirupit.

AUHINNAD

TROPHY – International Wine Challange 2014

SPARKLING ROSE TROPHY – International Wine Challange 2013

GOLD – Sommelier Wine Awards 2013

Top 100 Champagne 2015 – 5 koht!