Sidruni-suvikõrvitsarisoto krevettidega

Sidruni-suvikõrvitsarisoto krevettidega

4 inimesele

 

2-3 sl oliiviõli (Sansa Speroni)Risoto shrimps

1 sibul

2 pakki sidrunirisoto valmissegu (Cascina Belvedere sidrunirisoto leiad siit).

8-9 dl köögiviljapuljongit

2-3 dl kuiva valget veini

1,5 dl riivitud Parmesani juustu

300 g tükeldatud suvikõrvitsat

1 karp (ca 150g) krevette soolvees

petersell

 

Valmistamine:

Aseta kuivatatud seened külma vette pehmenema.

Haki sibul ja kuumuta (malm)poti põhjas madalal kuumusel õlis klaasjaks. Ära lase pruuniks! Lisa risotosegu ja kuumuta veel mõned minutid. Nüüd kalla peale nii palju puljongit, et riis on kaetud. Keeda madalal kuumusel, kuni vedelik on aurustunud. Lisa potti vähehaaval vaheldumisi veini ja puljongit, sega aeg-ajalt. 10 minuti pärast lisa nõrutatud väikesteks kuubikuteks tükeldatud suvikõrvits ning jätka kuumutamist ja vedelike lisamist, kuni riis on mõnusalt al dente.

Tõsta pott pliidilt ning sega sisse 1.5 sl riivitud Parmesan ning kurnatud krevetid. Lase mõned minutid kaane all maitsestuda ning serveeri ülejäänud värske riivitud Parmesaniga. Kaunista hakitud peterselliga.

Naudi koos Dogajolo veiniga

 

Head isu!