Punane vein Barbaresco Riserva DOCG 2012,14%, MARCHESI DI BAROLO, 75 cl

40.25/tk

53.667€/l

19tk laos

SKU: MARP04124-6 Kategooriad: , ,
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Tootmispiirkond

Viinamarjad on pärit viinapuuaedadest, mille pinnas on eriliselt savi- ja lubjakivirikas, mistõttu näivad kui valged põllud. Selline kompaktne ja veekindel pinnas sunnib viinapuujuuri tungima sügavale pinnasesse ja vett otsima. Tänu sellele on viinamarjakobarad suhteliselt hõredad ja marjad väikesed, ning nendest tulev vein kõrge mineraali- ja tanniinisisaldusega ja kaua säiliv.

Veinivalmistamine

Viinamarjad korjatakse ja viiakse kiiresti keldrisse, kus neilt eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril selleks spetsiaalselt mõeldud vaatides. Masseratsiooniperiood kestab 10 päeva. Selle aja jooksul tuleb veinivirret pidevalt segada, liigutades seda põhjast pinnale ja vastupidi. Nii eralduvad koores olevad elemendid kõige paremini ja värv hakkab õrnalt esile tulema. Vein kallatakse esimest korda ümber siis kui viinamarjasuhkur on täielikult alkoholiks muundunud.

Laagerdumine

Vein valatakse klaaskiuga kaetud ja korgiga isoleeritud tsementnõudesse, kuhu see jääb 22° C järelfermeneerimistemperatuuri juurde seisma. Nii hakkab malolaktiline fermentatsioon peale spontaanselt ja lõpeb kiiresti. Selleks, et veini maitse muutuks rikkalikumaks ja erinevad koostisosad saaksid hästi seguneda ja kujuneks hea iseloomuga, kauakestev vein, lastakse Barbaresco Riserval kaks aastat traditsioonilistes suurtes Slavoonia tammevaatides seista. Nii saavutab vein parema tasakaalu ja harmoonia, ja tema bukett muutub veelgi elegantsemaks. Barbaresco Riserva lõpetab küpsemise pudelis ja selle võib turule saata umbes 4 aastat pärast korjet. Veini parimad omadused tulevad esile kui see saab 20 aastaseks.

Sensoorsed omadused

Värvus on graniitpunane, millest hakkavad aja jooksul läbi kumama oranžid varjundid. Aroomilt tugev ja eeterlik, tugevad tubaka, kibuvitsa, vürtside ja isegi tõrva noodid. Maitse on elegantne, tugevate ja esile tõusvate tanniinidega, mis on samas tasaka