Punane vein Barbaresco Tradizione DOCG 2014,13,5%,MARCHESI DI BAROLO, 75 cl

28.00/tk

37.333€/l

41tk laos

SKU: MARP31013-1 Kategooriad: , ,
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Tootmispiirkond

Selle veini tootmisel kasutatud viinamarjad on pärit viinapuuaedadest, mis asuvad järskudel mäenõlvadel ja mille pinnas on peamiselt lubjasavine, kaetud peene kvartsliiva ja muda kihiga. Viinamarjades on palju mikroelemente, mis tulevad maitses hästi ja kiiresti esile.

Veinivalmistamine

Värskelt korjatud viinamarjad viiakse keldrisse, kus neid kohe pressitakse ja kus neilt eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril selleks spetsiaalselt mõeldud vaatides. Masseratsiooniperiood kestab 8 päeva, mille jooksul segatakse mahla pidevalt alt üles ja vastupidi. Seda selleks, et tanniine pehmelt segada, ja et värv saaks vaikselt esile tulema hakata. See protsess lõpetatakse siis kui kogu suhkur on alkoholiks muundunud.

Laagerdumine

Vein valatakse spetsiaalsetesse klaaskiuga kaetud ja korgiga isoleeritud tsementnõudesse, kuhu see jääb 22° C järelfermeneerimistemperatuuri juurde seisma. Nii hakkab malolaktiline fermentatsioon peale spontaanselt ja lõpeb kiiresti. Õige küpsusastme saavutab vein aasta jooksul, mil seda hoitakse Slavoonia ja Prantsuse tammevaatides. Seejärel segatakse erinevates vaatides hoitud vein suures Slavoonia tammest tehtud vaadis kokku. Laagerdumisprotsess lõpeb siis kui vein villitakse pudelitesse. Barbaresco saavutab oma küpsuse 3 aastat pärast marjade korjet, ja maitseomadused täiustuvad millalgi 3 ja 20 aasta vahel.

Sensoorsed omadused

Värvuselt rubiinjate varjunditega granaatpunane. Aroom on tugev, kauakestev, selgete puuviljade kibuvitsa ja vürtside nootidega. Maitse on täidlane, kuid samas harmooniline ja tasakaalus, pehmed tanniinid ei tungi iial liialt esile.

Toiduga sobivus

See vein sobib suurepäraselt pastatoitudega, eriti sellistega, mille juurde pakutakse lihakastmeid. Samuti sobib hästi ravioli pastaga, punase lihaga, ahjulihaga, haituste ja keskmiselt maitsestatud juustudega.

Serveerimistemperatuur: 18 C