Punane vein Nebbiolo D´Alba Michet DOC 2016, 14%, MARCHESI DI BAROLO, 75 cl

13.90/tk

18.533€/l

10tk laos

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Tootmispiirkond

Nebbiolo viinamarjadest saadav vein on väga eklektiline. See on pärit mägedelt, mille lubjarikas savine pinnas sisaldab rohkelt mikroelemente, mis seda veelgi rikastavad – kvartsliivane ja mudane pind aitab esile tuua marjade aroome ja mahlasust. Väikeste ja hõredate kobaratega Michet sordi marjade sisaldus annab veinile värvi ja tugeva maitse. Nende marjade kombinatsioon aitab luua täiusliku harmoonia, mille tulemusel on maitsebukett lai ja hetkega aimatav.

Veinivalmistamine

Kõik viinamarjad korjatakse käsitsi, viiakse kiiresti keldrisse, kus neilt eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril selleks spetsiaalselt mõeldud vaatides. Masseratsiooniperiood kestab umbes 8 päeva, mille jooksul veinivirret segatakse regulaarselt ja liigutatakse põhjast pinnale ja vastupidi. Nii pääsevad kõik koortes olevad mikroelemendid välja ja hakkavad vähehaaval värvi andma. Vein kallatakse ümber pärast seda kui kogu suhkur on alkoholiks muundunud.

Laagerdumine

Vein valatakse klaaskiuga kaetud ja korgiga isoleeritud tsementnõudesse, kuhu see jääb 22 °C järelfermentatsiooni temperatuuri juurde seisma. Malolaktiline fermentatsioon algab nendes nõudes spontaanselt ja lõpeb novembri lõpus. Veinil lastakse küpseda terve aasta. Osa sellest pannakse suurtesse Slavoonia tammevaatidesse ja osa Prantsuse tammevaatidesse. Mõlemad osad segatakse kokku suurtes Slavoonia tammevaatides. Nebbiolo d’Alba viiakse turule 1. detsembril aasta pärast marjade korjet. Nebbiolo d’Alba Michet saavutab küpsuse 2 aastat pärast korjet, misjärel vajab ta veel 2-8 aastat laagerdumist.

Sensoorsed omadused

Värvuselt rubiinpunane, muutub ajapikku granaatseks. Lõhnas on kombineeritud vaarika ning eeterliku ja vürtsika kannikese ja vanilje õie aroomid. Maitse on tasakaalustatud ja harmooniline, magusad tanniinid ei tule iial liialt esile.