Punane vein Barbera d´Alba Peiragal DOC 2016, 14,5%, MARCHESI DI BAROLO, 75 cl

14.90/tk

19.867€/l

8tk laos

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Tootmispiirkond

Peiragal on iidne Barolo külas räägitava dialekti sõna, mis tähendab heade nõlvadega mägesid, mille pind on lubja- ja savirikas ja sisaldab suuri kive. Selline pinnas ei lase vihmaveel settida, tänu millele on see suurepärane kasvupind viinapuudele, mille juured lähevad nüüd sigavale maapinda niiskust otsima. Selle tulemusel on Barbera d’Alba, Peiragal väga puuviljane, mõõduka happelisuse ja alkoholisisaldusega vein. Tanniinid on magusad, kuid ei tungi liigselt esile.

Veinivalmistamine

Kõik viinamarjad korjatakse käsitsi, viiakse kiiresti keldrisse, kus neilt eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril selleks spetsiaalselt mõeldud vaatides. Pärast masseratsiooniperioodi, mis kestab 9 päeva 28-30 °C juures, kallatakse vein pärast fermentatsiooniprotsessi lõppu ümber. Vein dekanteeritakse klaasiga kaetud tsementanumatesse, millel on spetsiaalne korkisolatsioon. Nii hoitakse fermentatsioonijärgset 22 °C veel pikka aega. Malolaktiline fermentatsioon algab spontaanselt ja lõpeb detsembrikuus.

Laagerdumine

Vein laagerdub aasta vältel väikestes, kergelt põletatud Prantsuse vaatides (225 liitrit), nii saavutatakse ideaalne tasakaal tanniinide, happelisuse ja alkoholi vahel. Puidust tulevad pehmed boisé noodid ei ole iial liialt tugevad, vaid rikastavad veini maitset veelgi. Vein saavutab imelise tasakaalu, sest ükski maitse ei trumpa teist üle, need hoopiski sulanduvad üheks unikaalseks ja meeldivaks. Barbera d’Alba, Peiragal saavutab oma küpsuse 2 aastat pärast korjet, parimad maitseomadused ilmnevad 2 ja 5 aasta vahel.

Sensoorsed omadused

Värvilt lillakalt purpurne, värske, elav ja selged mustsõstra, marjade, röstitud sarapuupähkli ja vanilje aroomid. Nauditav boisé noot. Soe ja tugevamaitseline, elav, täidlane, meeldiv ja harmooniline.

Toiduga sobivus

Barbera Peiragal sobib igaks olukorraks. Ta sobitub hästi tüüpiliste Langhe isutekitajatega