Punane vein Cannubi Barolo DOCG 2014,14%, MARCHESI DI BAROLO, 75 cl

48.00/tk

64€/l

8tk laos

SKU: MARP4064-7 Kategooriad: , ,
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Tootmispiirkond

Cannubi on sujuva nõlvaga pikergune mägi otse Barolo piirkonna südames. Siin segunevad kokku helveetsia ja tortoni pinnas ja loovad hallikassinise magneesiumi ja magnaankarbonaadi-rikka mergeli, mille pealiskiht muutub tänu tuulele ja ilmastikutingimustele muutub hallikasvalgeks mergeliks: kombinatsioon liivast, lubjakivist, lubjast ja savist (Sant’Agata fossiilide mergelid). Kuna Cannubit ümbritsevad kõrgemad mäed, on see tormide ja suurte tuulte eest kaitstud, ja tänu sellele tekib seal viinapuudele soodus ja unikaalne mikrokliima. Pinnase omadused ja eriline mikrokliima panustavad Cannubi erilisse täiuslikkusesse ja tasakaalu, struktuuri ja aroomide harmoonilisse sünteesi ja väga elegantsetesse tanniinidesse, mille tõttu saab seda veini nautida juba siis kui see on väga noor. Veini laagerduses muutub ta järjest mitmekülgsemaks.

Veinivalmistamine

Värskelt korjatud marjad viiakse keldrisse, kus neid pressitakse kiiresti, eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuri juures selleks spetsiaalselt mõeldud anumates. Viinamarjakoorte masseratsioon kestab umbes 10 päeva. Selle aja jooksul tuleb veinivirret pidevalt segada, liigutades seda põhjast pinnale ja vastupidi. Nii eralduvad koores olevad elemendid kõige paremini ja värv hakkab õrnalt esile tulema. Pärast fermentatsiooni lõppu on viinamarjasuhkrud täielikult alkoholiks muutunud. Seejärel valatakse vein klaaskiuga kaetud ja korgiga isoleeritud tsementnõudesse, kuhu see jääb 22 °C järelfermentatsiooni temperatuuri juurde seisma. See temperatuur kutsub esile sellise loomuliku protsessi nagu malolaktiline fermentatsioon, mis muudab õunhappe piimhappeks. See protsess kestab umbes kaks kuud.

Laagerdumine

Vein laagerdub umbes kaks aastat, osa 30 või 35-hektoliitristes Slavoonia tammevaatides ja osa väikestes (225-liitristes) kergelt põletatud Prantsuse tammevaatides. Vein kallatakse uuesti kokku traditsioo