Punane vein Piemonte Grignolino 2017, 13,5%, MARCHESI DI BAROLO, 75 cl

9.90/tk

13.2€/l

2tk laos

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Tootmispiirkond

Selle veini valmistamiseks kasutatavad viinamarjad on kasvanud mäenõlvadel, mille pinnast iseloomustab lubjane mergel, keskmine tekstuur, kus on peamiselt muda, savi, kvartsliiva ja liivakivi, millel on veinibuketile kohene mõju.

Veinivalmistamine

Kõik viinamarjad korjatakse käsitsi, viiakse kiiresti keldrisse, kus neilt eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril selleks spetsiaalselt mõeldud vaatides. Masseratsiooniperiood kestab paar päeva ja vein kallatakse ümber kui ta on veel magus. Käärimisprotsessi lõpus ei puutu vein viinamarjakoortega kokku, tänu millele on vein veelgi puuviljasem.

Laagerdumine

Piedmonti Grignolino vein näitab oma parimaid iseloomujooni esimestel aastatel, kuid korralikul säilitamisel, võivad maitsed kesta aastaid.

Sensoorsed omadused

Viinamarjasordile tüüpiliselt rubiinpunane ja oranžide varjunditega. Lõhn on värske ja äratuntava valge pipra, emajuure ja õrnade vürtside aroomiga. Maitselt kuiv, natuke hapu, kergelt tanniinine, endale iseloomuliku mandli järelmaitsega.

Toiduga sobivus

Tänu oma värskusele, sobib see paljude toitudega: riisi, raviooli pasta, köögiviljasuppide, valge lihaga. Samuti ideaalne maitsvate kalaroogadega (sardiinide, praetud anšoovistega). Traditsiooniliselt pakutakse salaami cotto (tüüpiline Piedmont’i üsna tugeva maitsega salaami) kõrvale.

Serveerimistemperatuur 16 °C.