Punane vein Ruvei Barbera d´ Alba DOC 2016, 14%, MARCHESI DI BAROLO, 75 cl

14.90/tk

19.867€/l

13tk laos

SKU: MARP4038-2 Kategooriad: , ,
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Tootmispiirkond

Barbera d’Alba on Piedmont’i veinide seas traditsioonilisim. Viinamarjad on pärit viinapuuaedadest, mille lubjarikkas savipinnas on vaheldumisi valge mergeli kihtidega, tänu millele on veinil suurepärane struktuur ja jõuline ent tasakaalus iseloom. Barbera d’Alba tootespetsiifika lubab peenuse ja elegantsuse tõstmise eesmärgil lisada veinivalmistamise käigus ka natuke (kuni 15%) Nebbiolo d’Albat. Lisaks sellele kasutab Cantine dei Marchesi di Barolo erinevatest piirkonna viinapuuaedadest pärit marju ja pöörab nende küpsusele väga suurt tähelepanu, tänu millele saab vein pehmem ja struktuursem, kuid madalama happelisusega.

Veinivalmistamine

Kõik viinamarjad korjatakse käsitsi, viiakse kiiresti keldrisse, kus neilt eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril selleks spetsiaalselt mõeldud vaatides. Viinamarjakoorte masseratsioon kestab 8 päeva, mille kestel virret liigutatakse pidevalt anuma põhjast pinnale ja vastupidi, sest nii segunevad tanniinid ja värv hakkab õrnalt esile tulema. Protsess lõpeb siis kui vein on peaaegu täiesti kuiv.

Laagerdumine

Traditsioonilistes Slavoonia tammevaatides laagerdumine aitab muuta veini harmoonilisemaks ja tõsta buketi peensust. Magususe tingib peamiselt mõõdukas happelisus ja tanniinide õrnus. Barbera d’Alba saavutab küpsuse 2 aastat pärast marjade korjet ja selle parimad omadused ilmnevad 2 kuni 6 aasta jooksul.

Sensoorsed omadused

Lillakate varjunditega rubiinpunane vein. Lõhn on värske, puuviljased noodid meenutavad põldmarju, punastest marjadest moosi, tunda on vanilje ja röstitud sarapuupähkli noote. Maitse on täidlane ja tummine, happelisust on vaevu tunda. Puidunoodid segunevad ülejäänuga imeliselt.

Toiduga sobivus

Barbera sobib iga toidu juurde ja see muudab iga sündmuse täiuslikuks. Sobib hästi maitsvate eelroogadega, rikkalikkude kastmetega pastadega, keedetud või praetud lihatoitudega, kuid se