Tootmispiirkond
Marchesi di Barolo Asti Spumantet toodetakse Alba ja Neive parimates viinapuuaedades kasvanud viinamarjadest.
Veinivalmistamine
Korjeaeg: septembri algus. Käsitsi korjatud marju pressitakse õrnalt, millele järel virre külmutatakse, et fermentatsiooni ära hoida. Virret säilitatakse -2 °C juures kuniks seda töötlema hakatakse (kuni vaht tekkima hakkab).
Sensoorsed omadused
Kestev vaht ja peen, külluslik mull. Intensiivne, aromaatne lõhn, mis kipub üle minema apelsiniõite lõhnaks. Magus ja mulline, maitse meenutab lõhna. Mulli tekkimine: virre saadakse korjel pressitud virdest, mis fermenteeritakse surve all suurtes kinnistes anumates nii, et süsinikdioksiid jääb veini sisse. Kui on saavutatud 7-kraadine alkoholisisaldus, siis vein külmutatakse ja fermentatsioon peatatakse. Seejärel vein filtreeritakse ja villitakse külmalt ja steriilselt.
Toiduga sobivus
See magus ja aromaatne vein on klassikaline magustoitude kaaslane, mida sobib nautida kõikidel pidulikel sündmustel.
Serveerimistemperatuur 8 °C.