*Punane vein Vino di Visciole, 13.5%, VELENOSI, 50 cl

8.90/tk

17.8€/l

18tk laos

SKU: VI50 Kategooriad: , ,
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

ESIMENE AASTAKÄIK VILLITI PUDELITESSE 2007
VIINAMARJASORDID Lacrima 100%
AJALUGU JA INFO
Vanasti kasutati haput kirsiveini robustsete ja rohkete tanniinidega veinide maitsvamaks tegemisel. Vespasiano da Bisticci, Vürst Federico da Montefeltro usaldusväärne biograaf ja raamatukoguhoidja, ütles, et vürst “quasi non beveva vino se non de ciriege o de granate” (ei joonud peaaegu üldse veini, välja arvatud kirsi- või hapu kirsi veini). Hiljem peeti kirsiveini naiste veiniks, just oma pehmuse, aroomide ja ümaruse pärast; tänapäeval leitakse, et see vein on sobilik mõtisklusteks, ideaalne maitsmiseks ja nautimiseks kellegagi koos, et ajaloolisi maitseid avastada.
Seda veini tuntakse ka visciolatona või, isegi veel tihemini, vino di visciolena (hapu kirsi veinina). Veinide aromatiseerimise traditsioon on Marche piirkonnas väga pikk ja ulatub keskaja ja aristokraatide lossidest läbi talumeeste mälu tänapäeva. Veini jaoks on valitud marju Candiano ja Pergalo piirkonnast, Pesaro ümbrusest ja Castelli di Jesist Anconas. Veini retsept sõltub paigast ja veinitöökojast, kus seda valmistatakse. Vino di viscole peakomponent on hapu kirss (visicola), iidne metsik kirsisort (Prunus cerasus), mis on sügavpunane ja kergelt hapukas. Traditsioonilise retsepti kohaselt korjatakse kirsid (mis küpsevad juuli esimestel nädalatel) ja lastakse neil suhkru all seista (osad kirsid purustatakse, osad jäetakse terveks); algab käärimine, mille tulemusel muutub mahl õrnaks ja aromaatseks siirupiks. Saadu nõrutatakse paari päeva jooksul ja lõpuks filtreeritakse. Saadakse kõrge suhkrusisaldusega siirup, mis nüüd segatakse veiniga. Algab uus käärimine, kus kaks erinevat identiteeti (vein ja siirup) saavad üheks. Käärimine lõpeb siis kui veini alkoholisisaldus on 14%. Jääksuhkur annab veinile tema avatuse.

LÕHNA- JA MAITSEOMADUSED

VÄRVUS Intensiivne ja sügav rubiinpunane

LÕHNABUKETT Meeldiv ja intensiivne, sensuaalsete ja tugevate põldmarja, küpsete metsamarjade, ploomide, mis on peaaegu juba nagu kuivatatud ploomid, lõhnade ja punastes