Kirjeldus
Tootmispiirkond: viinamarjad, mille jääke kasutatakse selle grappa valmistamiseks, on kasvanud Barolo kasvupiirkonna parimatel mäenõlvadel.
Tootmismeetod: pärast õrnalt pressimist, on viinamarjamassis veel üsna palju veini, mis kohe destilleerijateni viiakse, kes massi siis väikestes vaskanumates destilleerivad nii, et see otseselt auruga kokku ei puutu.
Laagerdumine: pärast lühikest 6-kuulist perioodi on väikestesse roostevabadesse nõudesse pandud grappa saavutanud oma kanguse (78% alkoholi), alkoholi sisaldust vähendatakse 42 kraadini ja jook villitakse pudelitesse.
Sensoorsed omadused:
värvus: säravvalge ja läbipaistev. Iseloomulik aroom, tugev ja läbitungiv. Tugev maitse, täidlane, soe, kuiv ja kauakestev maitse.
Toiduga sobivus: seda klassikalist toidukorra lõpus pakutavat jooki sobib nautida ka lõõgastushetkedel, kas üksi või seltskonnas. Serveerimistemperatuur 16-18 °C.
Säilitamine: nii nagu teisedki destilleeritud joogid, ei ilmne grappa säilitamisel mingeid probleeme. Tegelikult tema sensoorsed omadused lähevad aja möödudes järjest paremaks. Hoia pudelit püstises asendis.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.