Juustu armastajad, aeg on teha suud juustuseks, juua klaas head veini ning tunda rõõmu maitsetest.
Kuidas säilitada juustu?
- Kui oled avanud juustupaki ja soovid, et see püsiks värske, siis võiksid juustu ümber tõsta fooliumi või spetsiaalselt toidu jaoks mõeldud vahapaberi sisse. Näiteks Brie ja Camembert võivad lausa mitu nädalat vahapaberis vastu pidada, Cheddar ja Parmesan aga fooliumis.
- Ära juustu liiga tugevalt sisse paki, sest ka juust vajab pisut hingamisruumi, et tema parimad omadused säiliksid.
- Selleks, et niiskutase püsiks õige, võiksid oma pakitud juustu asetada õhukindlasse karpi.
- Pärast iga korda, kui juustust noaga viilu lõikad, võiksid tema pakkepaberi ümber vahetada – nii väldid erinevate bakterite sattumist juustu.
- Selleks, et juustu parimad omadused esile tuleksid, peaksid ta enne serveerimist külmikust välja võtma ning laskma mõne aja seista.
Millist juustu valida?
- Sinihallitusjuust sobib ideaalselt pastasse, pitsale või pirnide, õunte ja virsikute kõrvale.
- Trühvli ja puravikega Hollandi juust sobib juustuvalikuks, kreekeritele või riivituna pastaroogadesse.
- Oliivide ja tomatitega Hollandi juust on suurepärane näiteks grillitud juustuvõileivas.
- Mascarpone peaks haarama, kui on plaanis magustoite valmistada (näiteks Tiramisu kooki).
- Lehmapiimajuust sobib hästi rukolasalatisse või koos tomati ja vürtsidega bruschetta peale.
Mõnusalt juustust päeva,
Sinu Da VInci Food