Kakao või kuum šokolaad?

28.04.2023

Üks mõnus soe tass kuuma kakaod on täpselt see, mis praeguse külma ilmaga sisemist soojust pakub. Või oli see nüüd ikkagi kuum šokolaad? Kuigi see mõnus keelekaste on ka eestlaste südametesse pugenud, siis paljud ei tea, et kakao ja kuum šokolaad on tegelikult kaks pisut erinevat jooki. 

Mis on kuum kakao?

Kuum kakao on valmistatud pulbrist, mida saab, kui kuumutada kakaoube kõrgel kuumusel. Seejärel lisatakse suhkur, muud lisandid ning segatakse piima või veega. Kuum kakao kipub lisaainete tõttu olema magusam ja oma konsistentsilt kergem.

Mis on kuum šokolaad?

Kuuma šokolaadi valmistamiseks kasutatakse ehtsat šokolaadi. Šokolaad tükeldatakse, riivitakse või lõigatakse pisikesteks tükkideks ning lisatakse soojale piimale või veele, kus ta mõnusalt ära sulab. Päris kuum šokolaad on tunduvalt rikkalikuma maitsega.

Mida valida?

Kui oled harjunud kodus või kohvikus pigem kuuma kakaod jooma, siis soovitame vahelduseks proovida ära ka kuum šokolaad. Da Vinci Foodi tootevalikust leiad Moretto põnevaid variante katsetamiseks: kirsi- või mandlimaitset, valget šokolaadi ning pisut pähklist Gianduiat. Kutsu sõbrad külla ning avastage kakao ja kuuma šokolaadi magusat, aga pisut erinevat, maitsemaailma siit.

Mõnusat katsetamist,

Sinu Da Vinci Food

Jaga: