Kirjeldus
Korralikus männipuidust kastis suursugune 150cl veinipudel sobib ideaalseks kingituseks!
Sensoorsed omadused: lillakate varjunditega rubiinpunane vein. Lõhn on värske, puuviljased noodid meenutavad põldmarju, punastest marjadest moosi, tunda on vanilje ja röstitud sarapuupähkli noote. Maitse on täidlane ja tummine, happelisust on vaevu tunda. Puidunoodid segunevad ülejäänuga imeliselt.
Toiduga sobivus: Barbera sobib iga toidu juurde ja see muudab iga sündmuse täiuslikuks. Sobib hästi maitsvate eelroogadega, rikkalikkude kastmetega pastadega, keedetud või praetud lihatoitudega.
Tootmispiirkond: Barbera d’Alba on Piedmont’i veinide seas traditsioonilisim. Viinamarjad on pärit viinapuuaedadest, mille lubjarikkas savipinnas on vaheldumisi valge mergeli kihtidega, tänu millele on veinil suurepärane struktuur ja jõuline ent tasakaalus iseloom. Barbera d’Alba tootespetsiifika lubab peenuse ja elegantsuse tõstmise eesmärgil lisada veinivalmistamise käigus ka natuke (kuni 15%) Nebbiolo d’Albat. Lisaks sellele kasutab Cantine dei Marchesi di Barolo erinevatest piirkonna viinapuuaedadest pärit marju ja pöörab nende küpsusele väga suurt tähelepanu, tänu millele saab vein pehmem ja struktuursem, kuid madalama happelisusega.
Veinivalmistamine: kõik viinamarjad korjatakse käsitsi, viiakse kiiresti keldrisse, kus neilt eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril selleks spetsiaalselt mõeldud vaatides. Viinamarjakoorte masseratsioon kestab 8 päeva, mille kestel virret liigutatakse pidevalt anuma põhjast pinnale ja vastupidi, sest nii segunevad tanniinid ja värv hakkab õrnalt esile tulema. Protsess lõpeb siis kui vein on peaaegu täiesti kuiv.
Laagerdumine: traditsioonilistes Slavoonia tammevaatides laagerdumine aitab muuta veini harmoonilisemaks ja tõsta buketi peensust. Magususe tingib peamiselt mõõdukas happelisus ja tanniinide õrnus. Barbera d’Alba saavutab küpsuse 2 aastat pärast marjade korjet ja selle parimad omadused ilmnevad 2 kuni 6 aasta jooksul.
Hinnangud:
Berliner Wine Trophy 2 x Golden Medal
Decanter World Wine Awards 90 punkti
Mundus Wines Silver Medal
Robert Parker- Wine Advocate 90 punkti
James Suckling 90 punkti
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.