Kirjeldus
Tootmispiirkond
Selle veini valmistamiseks kasutatud viinamarjad on pärit viinapuuaedadest, mis asuvad eelkõige Madonna di Comos, väikses külakeses Albast paar kilomeetrit idapool, umbes 400 meetri kõrgusel. Nende suhteliselt hiljuti formuleerunud viinapuuaedade pinnases on palju lupja, kõrge kvartsliiva sisaldus ja muda ja liivakivi kihid. Selline pinnase ülesehitus annab viinapuudele jõudu ja toob esile Dolcetto d’Alba viinamarjade tüüpilised omadused.
Veinivalmistamine
Korjatud viinamarjad viiakse kiiresti keldrisse, kus neilt eemaldatakse varred, ja eraldatakse koor ja viinamarjade pealmine osa, et saaks kätte vaid kõige nooblimad ja aromaatsemad osad. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril (28-30 °C) selleks spetsiaalselt mõeldud vaatides. Masseratsiooniperiood kestab 4 päeva ja veel mitte täiesti kuiv vein lõpetab käärimisprotsessi madalal temperatuuril ilma, et puutuks koortega kokku. Nii saab vein eriliselt puuviljane.
Laagerdumine
Vein valatakse klaaskiuga kaetud ja korgiga isoleeritud tsementnõudesse, kuhu see jääb 20 °C järelfermentatsiooni temperatuuri juurde seisma. Nii algab malolaktiline fermentatsioon spontaanselt ja lõpeb pärast lühikese aja möödumist (novembris). Selleks, et õrn puuviljane aroom säiliks, valatakse Dolcetto d’Alba tsementvaatidesse või roostevabast terasest anumatesse.
Sensoorsed omadused
Eriline pinnasekooslus ja kontrollitud temperatuuril toimuv fermentatsioon rikastavad Dolcetto d’Alba, mis muidu on intensiivselt rubiinpunane ja kergete lillakate varjunditega, omadusi. Lõhn on värske, rikkalik ja puuviljane, ning meenutab momentaalselt maraschino kirssi. Harmooniline kuiv maitse on tingitud madalast happelisusest.
Toiduga sobivus
Klassikaline vein, mis sobib saatmaks tervet toidukorda. Tänu oma harmoonilise lõhnaga kombineeritud värskusele, sobib see hästi eelroogadega, pearoogade ja muude maitsvate käikudega.
Serveerimistemperatuur 16 °C.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.