Espresso tähendab itaalia keeles “väljapressitud”, viidates espresso valmistamisviisile espressomasinas, kus rõhu all olevat vett surutakse kiiresti läbi kokku surutud peene kohvipulbri kihi. Kuigi espresso on aluseks suurele hulgale populaarsetele kohvijookidele, on tõelise kohvigrumaani tunnuseks oskus espressot nautida ilma lisanditeta.
Järgnevalt oleme teie jaoks välja noppinud kolm põnevat fakti, mida iga espresso-sõber teada võiks. Kas teadsid, et:
…olenevalt espresso valmistamiseks kasutatava vee hulgast ja kohviubade jahvatusastmest, eristatakse normaalsuuruses espressot (25 ml), ristrettot (20 ml) ja lungo’t (40 ml)?
…kui koos espressoga serveeritakse vett, peaks selle ära jooma ENNE espressot, kuna muidu uhud veega suust minema espresso meeldiva järelmaitse, mis võib kesta kuni 30 minutit?
…kõiki kohvi valmistamise meetodeid arvesse võttes on espresso jook, kuhu eraldub valmistamisel kõige vähem(!) kofeiini?
Ära unusta proovimast meie laia kohvijookide valikut ka Da Vinci Pasta & Pizza restoranides!