Sügise saabudes on kõrvitsal alati oma koht eestlaste toidulaual. Kui oled kõrvitsapüreesuppi juba piisavalt nautinud ja tahaks vaheldust, siis on aeg proovida kõrvitsarisotot:
Sügishõnguline ja kreemjas kõrvitsarisoto parmesaniga
See kreemine ja maitserikas risoto on ideaalne roog jahedate sügisõhtute jaoks ning viib iga kõrvitsasõbra keele alla. Retsept on lihtne ning soovi korral saad parimad põhikomponendid retsepti jaoks tellida Da Vinci Food e-poest. Loe edasi ja saa teada, kuidas seda mõnusat rooga valmistada.
Koostisosad sügishõnguliseks kõrvitsarisotoks:
- 250 g risotoriisi
- 350 g kõrvitsat
- 3 slp kõrvitsakreemi
- 1 sibul ja 2 küüslauguküünt
- 700 ml köögiviljapuljongit
- 150 ml valget veini
- 50 g riivitud parmesani
- 50 g võid
- 2-3 spl oliiviõli
- Sool ja must pipar (maitse järgi)
Kuidas valmistada maitsev kõrvitsarisoto:
- Rösti kõrvits
Eelsoojenda ahi 200°C-ni. Koori ja tükelda kõrvits kuubikuteks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa oliiviõli. Rösti kõrvitsakuubikuid umbes 20 minutit või kuni need on pehmed ja kergelt kuldsed. - Valmista risotopõhi
Kuumuta suurel pannil 1 spl oliiviõli ja 1 spl võid. Lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk ning prae madalal kuumusel, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa risotoriis ja sega, kuni riis muutub kergelt läbipaistvaks. Seejärel lisa valge vein ja lase alkoholil aurustuda. - Lisa köögiviljapuljong
Lisa lusikahaaval kuuma köögiviljapuljongit ning sega pidevalt, kuni riis on al dente ja risoto kreemjas. See võtab aega umbes 15-20 minutit. - Sega risoto kokku
Lisa pannile juurde eelnevalt röstitud kõrvitsakuubikud, kõrvitsakreem ja riivitud parmesani juust. Sega kõik komponendid omavahel läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Sega, kuni risoto on täiuslikult kreemjas.
Serveeri risoto koheselt ning naudi seda maitsvat ja sügishõngulist risotot. Kui tahad saada veel erilisemat maitseelamust, siis lisa risoto kõrvale ka paar viilu krõbedaks röstitud ciabattat võiga. Kreemise kõrvitsarisoto ja krõbeda ciabatta kooslus on tõeliselt maitsev!
Kõrvitsarisoto on ideaalne valik nii igapäevaseks õhtusöögiks perele kui ka erilisemateks sündmusteks näiteks külalistele. Oleme veendunud, et see risoto maitseb kõigile.