Koostisosad
- 500 g Riscossa muna pappardellesid
- 400 g värskeid seeni
- 1 küüslauguküüs
- Ekstra neitsioliiviõli
- Hakitud peterselli
- 150 g õhukesi parmesani viile
- Maitsestamiseks soola, pipart
Valmistamine
Puhasta seened ja lõika nii kübarad kui jalad õhukesteks viiludeks. Võta pann, kuhu mahuks ära kogu pasta. Vala sinna õli, lisa kooritud ja purustatud küüslauguküüs.Pane pann tulele, paari minuti pärast lisa seened ja pruunista neid kõrgel kuumusel mõne minuti jooksul. Lisa seentele soola ja prae seeni veel 10 minutit, lisa vajadusel vett.
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees ja kurna al dente pasta nii, et umbes kulbitäis keeduvett jääks alles. Lisa pasta samale pannile, kus praed seeni. Sega hoolikalt, et pasta maitsestuks ja lisa vajadusel kulbitäis pastakeeduvett.
Puista pappardelle’le hakitud peterselli ja värskelt jahvatatud või purustatud pipart. Sega pastat kord veel ja lisa viimasena õhukesi parmesaniviile.