Sest elu on liiga lühike, et nautida halba pitsat!
Kas oled otsimas täiuslikku pitsapõhja retsepti? Me kõik teame, et hea pitsa saladus peitub pitsapõhjas. Meie kui eksperdid jagame sinuga oma parima pitsapõhja retsepti koos juhistega, et ka sina saaksid kodus ise head pitsat nautida.
See meie retsepti järgi valmistatud tainas sobib ideaalselt pitsaks, andes sellele autentse Itaalia kooriku ja maitse. Oliiviõli lisab tainale rikkalikkust ja mahedust, muutes selle täiuslikuks aluseks sinu valitud katetele. Seega, kinnitame turvavööd ja alustame koduse pitsaralliga! Õpi, kuidas valmistada kodus autentne pitsapõhi vaid mõne lihtsa sammuga!
Parima pitsapõhja koostisosad
- 250 g pitsa- ja focaccia-jahu segu pärmiga
- umbes 140 ml värsket vett (leiget)
- 1 supilusikatäis ekstra väärisoliiviõli
- soola maitse järgi.
Parima pitsapõhja valmistamisjuhised
- Taina segamine:
o Sõelu pitsajahu suurde kaussi.
o Lisa jahu hulka sool (näiteks 1/2 tl) ja sega läbi.
o Tee keskele süvend ja vala sinna leige vesi ning oliiviõli. - Taina sõtkumine:
o Sega koostisosad esmalt kahvliga kokku, kuni need on ühtlaseks massiks segunenud.
o Seejärel sõtku tainast käega 8-10 minutit, kuni see muutub elastseks ja siledaks.
o Kui tainas on liiga kuiv, lisa veidi rohkem vett; kui liiga kleepuv, lisa natuke jahu. - Taina kergitamine:
o Määri suur kauss kergelt oliiviõliga ja aseta tainas sinna sisse.
o Kata kauss puhta köögirätikuga ja lase tainal soojas kohas kerkida 1-2 tundi või kuni see
on kahekordistunud. - Pitsa vormimine:
o Kui tainas on kerkinud, löö see kergelt alla ja aseta jahuga ülepuistatud tööpinnale.
o Rulli või venita tainas soovitud kujuga pitsapõhjaks. - Katte lisamine ja küpsetamine:
o Lisa oma valitud kate ning küpseta eelsoojendatud ahjus 250°C juures 8-12 minutit, kuni pitsa on krõbe ja kuldpruun.
PARIMAD KOMPONENDID PITSA PEALE:
Suitsujuust
Salaami
Oliivid
Grana Padano juust
VAHVAT KÜPSETAMIST!